Vrijednost pet miliona eura

Razvojna banka FBiH i Raiffeisen Leasing sklopili ugovor za podršku malim i srednjim preduzećima

Autor: Biznis.ba
Razvojna banka FBiH i Raiffeisen Leasing sklopili ugovor za podršku malim i srednjim preduzećima
Foto: Fena

Predstavnici Raiffeisen Leasinga, Belma Hodžić, izvršna direktorica, Nedim Milišić, direktor, te Borislav Trlin, v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH potpisali su ugovor vrijedan pet miliona eura za supsidijarno finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

Borislav Trlin, v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, izrazio je zadovoljstvo zbog pridruživanja Raiffeisen Leasinga Projektu Svjetske banke koji trenutno okuplja sedam finansijskih institucija, uključujući banke i leasing društva, prenosi Fena.

- Drago nam je što se i Raiffeisen Leasing pridružio ovom projektu, pružajući podršku mikro, malim i srednjim preduzećima pri realizaciji njihovih poslovnih aktivnosti i investicija koje će zasigurno doprinijeti boljim poslovnim rezultatima ali i razvoju ekonomije naše zemlje - naglasio je Trlin.

Nedim Milišić, direktor Raiffeisen Leasinga kazao je da su ponosni što su dio ovog projekta i što mogu pomoći jačanju privrede BiH, što u kontinuitetu rade proteklih 20 godina.

-Naš strateški fokus je na mala i srednja preduzeća i u našoj strukturi portfolia blizu 60 posto klijenata su klijenti ovog segmenta. Potpisivanjem ove kreditne linije sa Razvojnom bankom FBiH sigurno ćemo postati još konkurentniji i omogućiti klijentima bolje pozicioniranje na tržištu, ali i njihovo daljnje jačanje i razvoj - izjavio je Milišić.

Kroz ovaj projekat bit će plasirana kreditna linija koja kompanijama omogućava finansiranje po povoljnim uslovima, a namijenjena je malim i srednjim preduzećima koja su imala pad bruto prihoda od najmanje 20 posto u tekućoj godini u odnosu na prethodne.

Sredstva će biti dostupna i kompanijama čije su vlasnice žene, mladim kompanijama, te onima koje posluju u manje razvijenim regijama. Ovaj inkluzivan pristup omogućava većem broju subjekata da iskoriste prednosti kreditne linije i realizuju svoje poslovne aktivnosti.