rast na wall streetu

Dow Jones produžio svoj pobjednički niz na šest dana

Autor: Biznis.ba
Dow Jones produžio svoj pobjednički niz na šest dana
Foto: Unsplash

Dow Jones Industrial Average porastao je u srijedu, produživši svoj pobjednički niz na šest dana, dok su se ulagači otresali nekih slabosti u tehnologiji.


Dow je dodao 0,44%, ili 172,13 bodova, zatvorivši se na 39.056,39. Indeks 30 dionica zabilježio je najduži niz pozitivnih dana u 2024. S&P 500 pao je za 0,03 boda, zatvorivši blizu ravne linije na 5.187,67. Nasdaq Composite povukao se za 0,18% i završio na 16.302,76.

Dionice Ubera pale su za 5,7% nakon što je firma za dijeljenje prijevoza objavila iznenađujući neto gubitak i prihode od rezervacija slabije od očekivanih, dok je Intel izgubio više od 2% nakon što je proizvođač čipova smanjio svoje smjernice prihoda za drugo tromjesečje, prenosi SEEbiz.

Dionice Tesle pale su za 1,7% nakon što je Reuters izvijestio da američki tužitelji istražuju je li kompanija počinila prevaru u sklopu istrage Teslinih sustava autopilota.

Amgen i JPMorgan Chase najviše su pridonijeli dobitku Dow indeksa, napredujući više od 2% svaki.

Ulagači također probavljaju mnoštvo komentara Federalnih rezervi. Predsjednica Bostonskog Feda Susan Collins rekla je u primjedbama u srijedu da će Fedova politika kamatnih stopa vjerovatno morati ostati na sadašnjem nivou sve dok inflacija ne krene "održivo" prema cilju centralne banke od 2%.