Berza

Od juna direktna aviolinija između BiH i Grčke

Autor: Biznis.ba
Od juna direktna aviolinija između BiH i Grčke

Dugoročni napori Bosne i Hercegovine i Grčke su urodili plodom i od juna ove godine bit će uspostavljena direktna aviolinija između dvije zemlje, rečeno je na današnjem sastanku ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i ambasadora Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa.

Direktni letovi trajat će tokom cijele turističke sezone, a postojanje ove linije omogućit će i bolju komunikaciju privrednika, rečeno je između ostalog na sastanku.

Ambasador Grčke je informisao ministra Šarovića o namjeri Grčke da pristupi incijativi Kina i 16 zemalja centralne i istočne Evrope na VIII Samitu 16+1 u Dubrovniku 11-12. aprila 2019., za šta je zatražena podrška BiH.

O namjeri Grčke, ministar Šarović danas je informisao i ambasadora NR Kine u BiH Ji Pinga, a inicijativa je pozitivno  ocijenjena.

Na Samit 16+1 u Dubrovniku Bosna i Hercegovina će predstaviti svoje projekte, a Samit i ove godine otvara brojne mogućnosti za  povezivanje privrednika i investiranje, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA)