berza

Wall Street: Dow Jones na rekordu, pad Nvidije srezao Nasdaq

Autor: Biznis.ba
Wall Street: Dow Jones na rekordu, pad Nvidije srezao Nasdaq
Foto: Unsplash

Dow Jones Industrial Average popeo se na rekordnu razinu u četvrtak, dok se Wall Street pokušavao vratiti nakon strmog pada ranije ovog mjeseca.

Indeks 30 dionica porastao je za 243,63 boda, ili 0,59%, za novo rekordno zatvaranje od 41.335,05. S&P 500 završio je sesiju odmah ispod ravne linije na 5.591,96. Nasdaq Composite skliznuo je 0,23% i završio na 17.516,43.

Snažni dobici Wall Streeta dolaze usprkos padu miljenice umjetne inteligencije Nvidije, koja je pala za 6,4% nakon objave najnovije zarade u srijedu poslijepodne, prenosi SEEbiz. U svom drugom fiskalnom tromjesečju, proizvođač AI čipova premašio je očekivanja na vrhu i dnu, te je objavio ružičastu prognozu prodaje za tekuće tromjesečje.

Ekonomski podaci objavljeni u četvrtak pružili su podršku burzi. Sedmični zahtjevi za pomoć nezaposlenima smanjili su se u odnosu na prethodni tjedan, što je dodatno ublažilo zabrinutost zbog recesije. Osim toga, bruto domaći proizvod u drugom tromjesečju revidiran je na 3% rasta s početne stope od 2,8%.