Nakon sastanka s privrednicima

Dodik: U RS ostaje najniža plata od 900 KM

Autor: Biznis.ba
Dodik: U RS ostaje najniža plata od 900 KM
Foto: Vijesti.ba

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je, nakon sastanka sa predstavnicima Unije poslodavaca i Privredne komore, da u bh. entitetu RS ostaje najniža plata od 900 KM.


- Tragamo za konkretnim privrednim djelatnostima i uslugama i onima koji bi mogli da imaju probleme u poslovanju. Moraće da dokazuju da imaju taj problem i država će sa njima te probleme rješavati - rekao je Dodik.

On je istakao da RS želi da sačuva kvalitetna radna mjesta, ali ne na uštrb njihovog gubitka i poslodavaca koje, kako je rekao, veoma cijeni i poštuje, jer daju doprinos razvoju RS.

Predsjednik Unije poslodavaca RS Saša Trivić rekao je da će u narednih sedam dana raditi na rješenju problema, dodajući da postoje preduzeća koja ne mogu podnijeti povećanje najniže plate na 900 KM.

Predsjednik Privredne komore RS Pero Ćorić rekao je da je razgovor bio konstruktivan i da su analizirani svi sektori, posebno one koji će biti ugroženi.

Sastanku su prisustvoval premijer Radovan Višković, ministri finansija Zora Vidović, privrede i preduzetništva Vojin Mitrović, rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, kao i predstavnici Privredne komore i Unije poslodavaca.