Najam stana

Hrvatski državljanin oštećen za više stotina eura

Autor: Biznis.ba
Hrvatski državljanin oštećen za više stotina eura
Foto: Unsplash

Rovinjska je policija 1. marta zaprimila prijavu o prevari čija je žrtva bio 29-godišnjak koji je prilikom pokušaja najma stana oštećen za više stotina eura.

Naime, muškarac je u oglasima na jednoj društvenoj mreži pronašao oglas s ciljem dogovaranja najma stana. Nakon toga je s nepoznatom osobom dogovorio uslove te mu uplatio avans, kao i prvu ratu najma.

Kako nakon uplate, 29-godišnjak više nije mogao stupiti u kontakt s tom istom osobom shvatio da se radi o prevari, prenosi Poslovni.hr

Policija poduzima daljnje mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti i počinitelja kaznenog djela prevare.

Istarska policijska uprava upozorava građane da budu oprezni te da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj. Dobro je provjeriti putem otvorenih izvora ko je vlasnik stana i je li to osoba koja ga oglašava.

Ako ste u mogućnosti, lično ili putem osobe od povjerenja, probajte provjeriti na samoj adresi iznajmljuje li se stan koji vas zanima. Preporuka je da ne šaljete novac nikome koga ne poznajete i razmislite biste li taj isti iznos novca dali nepoznatoj osobi koju sretnete na cesti.