Investicije

Ajnadžić i Forto razgovarali o kapitalnim projektima

Autor: Biznis.ba
Ajnadžić i Forto razgovarali o kapitalnim projektima

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto razgovarali su danas o kapitalnim projektima koji zahtijevaju zajednička ulaganja ove lokalne zajednice i Kantona Sarajevo.

Sastanku su prisustvovali i ministar komunalne privrede KS Srđan Mandić i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić.

Premijer Forto je tom prilikom kazao da je Vlada KS svakako zainteresirana za realizaciju navedenih projekata koji su od interesa za građane.

- Planiramo ubrzati procedure za određene projekte koje možemo realizovati u saradnji sa Općinom Centar. Namjeravamo i putem međunarodnih razvojnih agencija obezbijediti finansijska sredstva za realizaciju kapitalnih projekata. Osnovna škola na Šipu, obdanište "Razigrani dani", ali i sanacija Kranjčevićeve ulice su od značaja i za kantonalnu Vladu tako da ćemo zasigurno podržati njihovu realizaciju. Ono što nam je jako važno je i izgradnja IT parka gdje želimo da se intenziviraju aktivnosti kako bi počela realizacija ovog projekta - pojasnio je Forto.

Načelnik Ajnadžić je upoznao goste sa projektima i dinamikom kojom se oni realiziraju na području Centra.

- Od Vlade KS putem resornih ministarstava očekujemo pomoć za nastavak realizacije projekata izgradnje škole na Šipu i obdaništa "Razigrani dani". Pored navedenog, tokom ove godine vlastitim sredstvima planiramo započeti izgradnju novog objekta u kojem će biti smještena Evropska kuća kulture i nacionalnih manjina. Obnova Kranjčevićeve ulice također je prioritet - kazao je Ajnadžić.

Hulusić je naglasio dobru saradnju Zavoda za izgradnju KS i Općine Centar dodajući da se rezultati te saradnje već vide na terenu, a da će u narednom periodu u ovoj lokalnoj zajednici započeti realizacija još nekoliko kapitalnih projekata, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA)