Investicije

Bukinac: Zenica nudi povoljne uslove za slovenačke investitore

Autor: Biznis.ba
Bukinac: Zenica nudi povoljne uslove za slovenačke investitore

Ambasadorica Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Zorica Bukinac boravila je danas u prvoj posjeti Gradu Zenici, gdje je razgovarala s gradonačelnikom tog grada Fuadom Kasumovićem i predsjedavajućim Gradskog vijeća Goranom Bulajićem.

-Razgovarali smo o kulturi, sportu i privredi. Ekselenciju sam upoznao i s poslovnim zonama koje otvaramo, da prenese Udruženju privrednika Republike Slovenije kako je Grad Zenica stvorio sve preduvjete za ulaganje i da ima najbolje uvjete za investiranje. Slovenija je veliki investitor u BiH i zamolio sam da malo tih investicija dođe u Grad Zenicu - kazao je Kasumović.

Najavio je da će biti spremni da udovolje svim zahtjevima investitora te da će im pod najpovoljnijim uslovima omogućiti da pribave dozvole i prostor za rad.

Ambasadorica Bukinac je istakla kako su ekonomije naše dvije prijateljske zemlje ne samo povezane, kompatibilne, nego su sve više i zavisne.

-BiH je treća destinacija za finansijske investicije koje ima Republika Slovenija. Naravno, da bi se taj ritam i rast nastavio, slovenački investitori veoma cijene povoljne uslove i infrastrukturu, indikatore koji ukazuju da se radi o stabilnom i okolišu koji je prijateljski raspoložen za strane investicije. Kao što sam čula, a i sama se uvjerila, Zenica zaista nudi pogodne uslove za zainteresirane strane investitore - kazala je ambasadorica Bukinac.

Podsjetila je kako slovenske firme u BiH zapošljavaju oko 15.000 građana.

- Zenica može biti nova destinacija za ekonomsku saradnju. Zenica ima svoju šansu - poručila je ambasadorica Bukinac.

Biznis.ba / FENA