Investicije

Džindić u posjeti Volkswagenu o daljnjim investicijama

Autor: Biznis.ba
Džindić u posjeti Volkswagenu o daljnjim investicijama

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić posjetio je danas Volkswagen Sarajevo gdje je održao sastanak s predstavnikom Uprave Svenom Hammeckeom, te predstavnikom Sindikata Volkswagena Kenanom Klisurom i predsjednikom Sindikata metalaca FBiH Bajrom Melezom.

Razgovarano je o problemima s kojima se suočava ta kompanija, posebno nakon globalnih udara na automobilsku industriju, izazvanih teškom ekonomskom situacijom i inflacijom u svijetu.

Izneseni su prijedlozi izlaska iz krize i pronalaska načina povećanja ulaganja njemačkog vlasnika u tu kompaniju u Sarajevu.

Džindić izrazio je svoju i spremnost Vlade FBiH da u svim segmentima podrže rad i dalje investiranje u privatnom sektoru, a samim tim i u kompaniju Volkswagen Sarajevo.

- Kao što smo to učinili za našu industriju kada se suočila s teškim posljedicama pandemije i kada smo podržali naše izvozničke kompanije, i sada ćemo učiniti sve što možemo da se nesmetan rad i proizvodnja nastave s ciljem očuvanja radnih mjesta, proizvodnje, izvoza i boljih uslova za sve - poručio je Džindić, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Biznis.ba