Diaspora Invest

Grad Goražde - prostor za novo investiranje i nova radna mjesta

Autor: Biznis.ba
Grad Goražde - prostor za novo investiranje i nova radna mjesta
Diaspora Invest

U okviru projekta Diaspora Invest američke Agencije za obnovu i razvoj (USAID) Grad Goražde realizirat će još jedan program.

Riječ je o Lokalnom investicijskom fondu koji će pružiti podršku malim i srednjim preduzećima koji imaju dokazivu poslovnu vezu sa bh. dijasporom.

“Grad Goražde na ovaj način otvara prostor za novo investiranje i nova radna mjesta. Pozivam ljude da apliciraju, a mogu aplicirati za iznos do 70.000 maraka. Bit će sufinansirana nabavka opreme za firme” ističe gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Uslov je da su firme osnovane u posljednje tri godine ili su u fazi osnivanja i da imaju vezu sa dijasporom. Poziv je otvoren do 21. septembra 2024. godine Aplikacija za sve zainteresirane, dostupna je na grant.diasporainvest.ba. S tim u vezi danas je u Goraždu održana i info sesija na kojoj je predstavljen i Program dodjele bespovratnih sredstava iz istog projekta.

“Možemo reći da smo ponosni da je Grad Goražde partner u našem projektu” rekao je Armin Alijagić, predsjednik Udruženja Naša perspektiva koje je glavni lokalni partner na USAID projektu Diaspora Invest.