Investicije

Na Forumu Doha 2018 prezentirani potencijali za ulaganje u BiH

Autor: Biznis.ba
Na Forumu Doha 2018 prezentirani potencijali za ulaganje u BiH

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić, na poziv zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova Katara Mohammeda Bin Abdulrahman Al-Thanija, učestvovao je na 18. Forumu Doha koji je održan 15. i 16. decembra.

Forum Doha je jedan od najznačajnijih globalnih platformi za dijalog, koja okuplja lidere u politici i biznisu za izgradnju inovativnih i akcionih rješenja za unapređenje privrednih kretanja u regiji i svijetu. Ove godine, u svom osamnaestom izdanju, Doha Forum se fokusirao na četiri osnovne teme, i to ekonomski razvoj, sigurnost, mir i medijaciju, te tranzicijske procese.

Milinić je privrednicima i investitorima prezentirao potencijale za ulaganje u Bosni i Hercegovini, kao i trendove rasta priliva stranih ulaganja u našoj zemlji. Ovaj događaj bio je idealna prilika za predstavljanje BiH privrednicima iz Katara, uspostavljanje kontakata s vodećim investitorima, te za razgovore o mogućnostima unapređenja privredne suradnje dvije zemlje.

Ovogodišnje izdanje okupilo je međunarodne donosioce odluka, šefove država, ministre, vodeće privrednike, investitore i zagovornike istraživanja politike oko kritičnih izazova s ​​kojim se suočava svijest danas.

Forum Doha osnovan je prije 18 godina kao jedini veliki međunarodni forum u regionu koji je usmjeren na rješavanje globalnih izazova i unapređenje pragmatičnih rješenja. Od samog početka, Forum se razvio u idealno mjesto za istraživanja koja se tiču cijelog svijeta.

Generalni strateški partneri Foruma 2018. godine su Minhenska konferencija o sigurnosti, Međunarodna krizna grupa i Europsko vijeće za vanjske odnose, saopćeno je iz FIPA-e.

Biznis.ba / FENA