Investicije

Velika zainteresovanost investitora iz Katara da nastave sa ulaganjima u BiH

Autor: Biznis.ba
Velika zainteresovanost investitora iz Katara da nastave sa ulaganjima u BiH
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Države Katar Sultana Al-Khatera.

Tokom razgovora je istaknuto da dvije prijateljske zemlje imaju dobru bilateralnu saradnju, kao i da ima prostora da se ona intenzivira, naročito na polju ekonomije.

Ambasador Al-Khater naglasio je veliku zainteresovanost investitora iz Katara da nastave sa ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu. Posebno se to odnosi na projekte iz oblasti zdravstva, poljoprivrede i obrazovanja.

Istaknuo je da postoji obostrani interes da se uklanjaju administrativne prepreke za državljane Katara koje se odnose na vlasništvo nad nekretninama u Bosni i Hercegovini. Rješenje bi, kako je naglasio, moglo biti u recipročnim odlukama, koje bi državljanima Katara omogućila ista prava u Bosni i Hercegovinu kakva imaju državljani naše zemlje u Kataru.

Predsjedavajući Izetbegović upoznao je ambasadora Al-Khatera sa aktuelnom situacijom u Bosni i Hercegovini i izrazio nadu da će prijateljski odnosi dviju država u narednom periodu biti dodatno produbljeni.

Biznis.ba