Banjaluka

Višemilionska ulaganja u sportsku infrastrukturu

Autor: Biznis.ba
Višemilionska ulaganja u sportsku infrastrukturu
Foto: Ilustracija

Opredijeljena da unaprijedi sport na podrčju grada aktuelna gradska administracija je od početka mandata za sportsku infrastrukturu u Banjaluci izdvojila više miliona KM.

Naime, Banjaluka je pored novog multifunkcionalnog sportskog kompleksa i potpuno rekonstruisanog Parka "Mladen Stojanović" sa najmodernijom trim stazom, dobila i sportsku dvoranu u naselju Lauš.

Izgradnjom nove dvorane obezbijeđeni su optimalni uslovi za odvijanje nastavnog procesa u Osnovnoj školi "Sveti Sava", ali i kvalitetni uslovi za trenažne procese sportskih klubova i sportista iz cijele Banjaluke, pišu Nezavisne.

Osim toga, Banjaluka je dobila i prvu multifunkcionalnu dvoranu borilačkih sportova, koja je smještena u suterenu sportske dvorane na Laušu.

Dvorana sa teretanom, svim neophodnim rekvizitima, svlačionicama, kupatilom i pratećom najsavremenijom opremom zadovoljava sve evropske i svjetske standarde i zasigurno je otvorila jednu potpuno novu perspektivu razvoja sporta u našem gradu.

Važno je napomenuti, da je i unaprijeđen i sadržaj Sportske dvorane "Centar", koja je dobila nove teleskopske tribine sa 176 sjedećih mjesta. Tribine su izvedene u tri segmeta, simetrično postavljene u odnosu na centralnu osu dvorane.

Nakon decenija čekanja obnovljeni su kultni sportski tereni kod Sokolskog doma. Tereni za rukomet i mali fudbal, teren za basket, zona za stoni tenis, trim staza oko terena, teretana na otvorenom, kao i tribine – čine ovaj savremni moderno dizajnirani sportsko-rekreativni kompleks smješten u srcu grada.

Osim terena kod Sokolskog doma u novom ruhu su i sportski tereni kod kluba „K4“ i predstavljaju pravi raj za sportiste i rekreativce. Na ovoj lokaciji Banjaluka je dobila nove terene za košarku, odbojku, rukomet i fudbal, ali i stoni tenis.

Banjaluka je dobila i novu sportsko-rekreativnu oazu uz Vrbas, na potezu od Gradskog do Zelenog mosta.

Ova sportsko – rekreativna zona obogaćena je mnoštvom kvalitetnog sadržaja – od stijene za penjanje, nove teretane na otvorenom, terena za mali fudbal, rukomet na pijesku, koji istovremeno može da se koristi i za odbojku i za mali fudbal. Nisu izostali ni novi stolovi za stoni tenis, dok je igralište za basket u potpunosti sanirano.

U novom ruhu su i sportski tereni kod Prirodno-matematičkog fakulteta, koji su decenijama čekali obnovu. Tako su na ovoj kultnoj lokaciji obnovljeni tereni za fudbal, košarku i odbojku.

Takođe, obnovljeno je i sportsko igralište u naselju Kočićev vijenac prilagođeno za više sportova. Na ovoj lokaciji sanirane su tribine i ograda, postavljeni novi koševi i rukometni golovi, a postojeća podloga na igralištu zamijenjena je najmodernijom vrstom podloge, koja pruža bezbjednije aktivnosti za sve naše sportiste i rekreativce.

Gradska administracija izdvojila je i sredstva za obnovu objekta na stadionu FK „Naprijed“, gdje su stvoreni optimalni uslovi za fukcionisanje kluba i trenažne procese.

Važno je podsjetiti da je Banjaluka dobila i košarkaški teren u dvorištu Osnovne škole „Branko Radičević“, kao i košarkaški teren u Boriku, piše na sajtu Gradske uprave.