Nekretnine

Investitori iz BiH uložili preko sedam miliona eura u crnogorske nekretnine za tri mjeseca

Autor: Biznis.ba
Investitori iz BiH uložili preko sedam miliona eura u crnogorske nekretnine za tri mjeseca
Foto: Ilustracija

Najviše novca za kupovinu nekretnina u Crnoj Gori u prva tri mjeseca ove godine potrošili su, kao i lani, državljani Srbije i poduzeća iz te države - 14,6 miliona eura.

Na drugo mjesto po ovom osnovu izbili su investitori iz Turske koji su u crnogorske nekretnine uložili 11,2 miliona eura, dok su Rusi s drugog pali na treće mjesto jer su kupili nekretnine za 8,05 milijuna eura.

Investitori iz SAD-a kupili su nekretnina za iznos koji je tek nešto manji od ruskog - 8,04 milijuna eura, iz Njemačke za 7,6 miliona, BiH za 7,3 miliona, iz Švicarske za 3,7 miliona, a iz Velike Britanije je 3,6 miliona uloženo u crnogorske nekretnine, prenosi Fena.

Stranci su u svoja poduzeća i banke u Crnoj Gori za prva tri mjeseca ove godine uložili 36,1 milion eura, što je za oko 11 miliona više nego za isto razdoblje prošle godine.

Investitori su najviše novca uložili u poduzeća i banke u Crnoj Gori 20,3 miliona eura, zatim u nekretnine 14,6 miliona.

Rusi su od ukupnih investicija najviše potrošili na pozajmice svojim poduzećima 23 miliona eura, zatim u kupovinu nekretnina osam miliona i kao investicije u svoja poduzeća i banke u Crnoj Gori 6,7 miliona eura.