prodaja raste

Nema zime za tržište nekretnina u Dubaiju

Autor: Biznis.ba
Nema zime za tržište nekretnina u Dubaiju
Foto: Unsplash

Prodaja stambenih nekretnina u Dubaiju porasla je 33,5 posto u prvoj polovini 2024. godine, prema podacima jedne od najvećih brokerskih kompanija Engel Walkers Middle East.

Prema saopštenju kompanije, ova metropola je takođe zabilježila ukupnu vrijednost prodaje od 61,8 milijardi dolara, što je rast od 31 posto u odnosu na prvu polovinu 2023. godine.

Kompanija je rekla da je tržište nastavilo svoju impresivnu putanju rasta, obarajući rekorde i postavljajući nova mjerila.

Takođe je navedeno da su svemu doprinijeli ključni infrastrukturni projekti, uključujući sistem odvodnje vrijedan osam milijardi dolara, proširenje međunarodnog aerodroma Al-Maktoum i metro linije do Dubaija, prenosi Investitor me.

Budući da stanovništvo Dubaija raste za više od 100.000 godišnje, a ekonomija će se povećati za četiri posto 2024., izgledi za tržište nekretnina ostaju pozitivni.

Osim toga, segment luksuznih nekretnina u Dubaiju nastavlja da napreduje, s povećanjem transakcija od 47 posto u odnosu na prethodnu godinu.