Poznati kozmetički brend

Avon podnio zahtjev za bankrot

Autor: Biznis.ba
Avon podnio zahtjev za bankrot
Foto: Arhiv

Avon Products, vlasnik kozmetičkog brenda poznatog po prodaji proizvoda od vrata do vrata, podnio je zahtjev za bankrot nakon što se suočio s nizom tužbi u kojima se tvrdi da je talk u njegovim proizvodima uzrokovao rak.

Kompanija je u ponedjeljak podnijela zahtjev za stečaj u Delaveru po osnovu poglavlja 11, kako bi se suočila sa tužbama u vezi sa talkom, navodi se u saopštenju. Avon je u svom zahtjevu za bankrot naveo da su njegova aktiva i obaveze najmanje milijardu, a najviše 10 milijardi dolara.

Avon Products je holding kompanija koja je prodala svoje poslovanje u SAD 2016. godine, navodi se u saopštenju. Kompanija koja je sada u bankrotu je vlasnik brenda Avon van SAD i upravlja međunarodnim poslovanjem Avona.

Međunarodne operacije nisu dio bankrota i funkcionišu kao i obično, navodi se u saopštenju. Brend Avon u SAD trenutno je u vlasništvu LG Household & Health Care Ltd, i takođe nije dio bankrota.

- Imajte na umu da kompanija Avon, koja je trenutno u vlasništvu LG Household & Health Care Ltd, nije povezana ni sa jednim drugim Avon entitetom i nije dio postupka iz poglavlja 11 - navodi se u saopštenju.

Avon je još jedna kompanija koja je tražila bankrot kako bi se pozabavila tužbama koje proizilaze iz proizvoda od talka. Poznato je da je i Johnson & Johnson više puta pokušao da riješi sudske sporove koristeći bankrot, ali još uvijek nije uspio, prenosi Ekapija.

Brazilska kompanija Natura & Co, koja je kupila Avon 2020. godine (odnosno operacije van SAD), pristala je da obezbijedi do 43 miliona dolara finansiranja za finansiranje bankrota, saopštio je Avon