Pauza

Bezos je ženi na razgovoru postavio samo dva pitanja i odmah je dobila posao

Autor: Biznis.ba
Bezos je ženi na razgovoru postavio samo dva pitanja i odmah je dobila posao

U medije je dospjela priča o tome kako je izgledao intervju za posao u Amazonu dok je intervjue obavljao Jeff Bezos.

Bezos je jednom intervjuirao potencijalnu zaposlenicu Amazona postavivši joj samo dva pitanja, a zatim ju je zaposlio na licu mjesta. Ann Hiatt prijavila se za posao u Amazonu 2002. godine, a na kraju procesa razgovarala je s vlasnikom, prenosi Index.hr.

Hiatt je morala proći niz manjih intervjua kako bi došla do Bezosa, a zatim su se stvari jako brzo odvijale. Rekla je da je Bezos započeo tako što joj je postavio jednostavnu mozgalicu koja je započela njegovim riječima: "Ja ću izračunati."

Zajedno su računali

"Želim da procijenite broj staklenih ploča u gradu Seattleu", rekao je.

Ona je rekla da najbolji način za utvrđivanje broja uključuje broj gradske populacije, a zatim zbrajanje ovisno o tome imaju li dom, prijevoz, ured i školu. "Stoga sam predložila da procjenu temeljimo na njihovim prosjecima", rekla je.

Zatim je radila s Bezosom i njih dvoje su razmotrili svaki mogući scenarij, skupinu i anomaliju i na kraju došli do procjene.

"To izgleda dobro", rekao je Bezos. Drugo pitanje koje joj je postavio bilo je puno jednostavnije.

"Koji su vaši ciljevi u karijeri?" upitao je. Hiatt je objasnila da želi raditi u Amazonu jer je po njezinom mišljenju tvrtka sastavljena od ambicioznih i strastvenih ljudi od kojih želi učiti i oponašati ih. To je bilo dovoljno za sklapanje posla, a Bezos ju je angažirao na licu mjesta.

Biznis.ba