U 2024. godini?

Bizaran slučaj u Zagrebu: Kandidat odbijen jer dokumentaciju nije predao na CD-u

Autor: Biznis.ba
Bizaran slučaj u Zagrebu: Kandidat odbijen jer dokumentaciju nije predao na CD-u
Ilustracija / Biznis.ba / Sveučilište u Zagrebu

Kandidat koji se javio na konkurs za dekana na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu odbijen je jer nije predao dokumentaciju na CD-u.

Na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu u toku su izbori za novog dekana, a na konkurs za tu poziciju javilo se pet zainteresovanih. To su Vatroslav Zovko, Blaženka Filipan-Žignić, Mario Dumančić, Tomislav Krznar i Tin Perkov, piše Index.

U zapisniku o otvaranju pristiglih prijedloga za izbor dekana stoji da dvojica od njih nisu ispunila kriterij pravilno podnesene tražene dokumentacije. Program rada trebalo je predati u tiskanom obliku te na CD-u u PDF-u, a uz to trebalo je potpisati prijedlog i predati stručni životopis. Tin Perkov, stoji u zapisniku, nije podnio dokumentaciju na CD-u, a odbijen je i Tomislav Krznar koji nije podnio potpisani prijedlog, piše Srednja.hr, prenosi Index.

Tin Perkov, na Učiteljskom inače zamjenik predstojnice Katedre za matematiku i statistiku, uputio je molbu za ocjenu valjanosti postupka izbora dekana na Učiteljskom Odboru za statutarna pitanja Sveučilišta u Zagrebu, na čijem je čelu Ivan Milotić.

U pismu Perkov piše kako u zapisniku otvaranja prijedloga uopće nije navedeno da je on dokumentaciju poslao na USB-u te smatra da je to jednakovrijedan način dostave tražene dokumentacije. Napomenuo je i da je uobičajena praksa na Učiteljskom prilikom izbora u zvanja prihvatiti dokumentaciju na USB-u iako je u natječajima i dalje naveden samo CD.

Naveo je i da Statutom nije navedeno da se dokumentacija šalje CD-om, a da se u konkursu za dekana CD spominje u zagradi što bi se moglo shvatiti i kao primjer medija na kojem se može predati papirologija.

Objasnio je i da je na sjednici Fakultetskog vijeća predsjednica izbornog povjerenstva rekla da oni nisu zaduženi provjeravati tehničke detalje te je ukazao da je pogrešni medij upravo tehnički detalj. Naveo je i da nije provjereno jesu li ostali kandidati program predali na DVD-u, a ne na CD-u, nego se o tome zaključilo samo po izgledu medija.

U Povjerenstvu za izbor dekana, koje i potpisuje zapisnik o otvaranju pristiglih prijedloga, sjede Andrea Feldman, koja je i predsjednica povjerenstva, Ivan Prskalo i Đuro Blažeka.

Prskalo je na Učiteljskom predstojnik Katedre za kineziološku edukaciju, a ujedno je i zamjenik gradonačelnice Petrinje te član HDZ-a. Feldman je profesorica na Katedri za priordne nauke, geografiju i povijest, a bila je jedna od osnivačica stranke ORAH. Iz stranke je istupila u kolovozu 2014. godine.