Zanimljiva priča

Djevojčica dobila godišnje zalihe čipsa nakon pisma proizvođaču

Autor: Biznis.ba
Djevojčica dobila godišnje zalihe čipsa nakon pisma proizvođaču
Curica iz Edinburga

Desetogodišnja djevojčica dobila je zalihe svog omiljenog čipsa za godinu dana nakon što je vodila kampanju da vrati jedan ukus na police prodavnica.

Grace, iz Edinburga, odlučila je da preuzme stvari u svoje ruke kada nije mogla pronaći svoje omiljene haggis čipsove u radnjama. Grickalica sa ukusom haggisa i crnog bibera koju proizvodi Taylors Snacks, nekadašnji Mackie's Crisps, povučena je sa polica prošle godine nakon što je kompanija odlučila da čips bude dostupan samo tokom zimskih mjeseci.

Grace je osjećajući odsustvo svog omiljenog ukusa, uzela stvari u svoje ruke tako što je napisala pismo generalnom direktoru Taylors Snacks. U svom pismu, Grace je izrazila ne samo svoju ljubav prema čipsu, već i ljubav svoje porodice, i dodala: "Stvarno se nadam da bi to moglo da bude tokom cijele godine."

"Ako možete, hvala", napisala je, prije nego što je "upozorila" šefa čipsa Jamesa Taylora: "Ako ne, bit ću tužna."

Njene riječi, zajedno s tužnim licem koje je trebalo potpisati, bile su dovoljne da ubijede Taylora da zauvijek vrati čips u prodaju. Grace je takođe nagrađena taksijem punim haggisa i čipsa od crnog bibera i kartom za obilazak fabrike Taylors.

Graceina majka Becky, rekla je: „Fantastično je što je tim u Taylorsu uzeo vremena i truda da odgovori i to je zaista uljepšalo naše dane.

Gospodin Taylor je rekao: „Kada je Graceino pismo došlo na moj stol, bio sam oduševljen njenim entuzijazmom i inicijativom. Tim Taylorsa se udružio da vidimo kako možemo proslaviti našeg najvećeg obožavatelja haggisa i crnog bibera i jedva čekamo da pokažemo njoj i njenoj porodici našu tvornicu ovdje u Errolu. Međutim, nije samo Grace stupila u kontakt. Naši kupci su nam u gomili davali do znanja da im nedostaju omiljeni grickalice haggis i crni biber", rekao je on.

(Biznis.ba)