Nastala 2014. godine

Gasi se igrica Kim Kardashian, donijela joj je više od 160 miliona dolara

Autor: Biznis.ba
Gasi se igrica Kim Kardashian, donijela joj je više od 160 miliona dolara
Foto: Ilustracija

Popularna video-igra za mobilne telefone, koja je bazirana na usponu Kim Kardashian, uskoro odlazi u historiju.

Igrica nazvana "Kim Kardashian: Hollywood" pojavila se 2014. godine, a za samo nekoliko mjeseci zaradila je 700.000 dolara.

Ona je tada pokrenula igricu kako bi dodatno zaradila na svom imidžu, a igrači su mogli da je prate od njenih početaka pa do mjesta gdje je danas. Pored Kim, u igru su uključeni i drugi članovi porodice Kardashijan.

Igrači u njoj mogu da šire bazu fanova, stiču novac i iskustvo tako što će obavljati mnoge zadatke kao što su učestvovanje na modnim revijama, nastupi u klubu, izlasci i uzimanje glumačkih poslova.

U nedavnoj objavi na korisničkom forumu, developer "Glu Mobile" je napisao da će se prekinuti ova video-igra. Korisnici su obaviješteni porukom da igra "više ne nudi kupovinu u aplikaciji, a takođe je i uklonjena iz prodavnica aplikacija", prenio je Unilad.

Oni koji već imaju instaliranu igru (koja je besplatna ali ima kupovine unutra) mogu nastaviti da je igraju do 8. aprila 2024. godine, a nakon ovog datuma će postati nedostupna svima jer će se serveri ugasiti.

Sama igrica preuzeta je oko 45 miliona puta od 2016. godine, generišući ukupno 160 miliona dolara prihoda.