Uz nekoliko uslova

Hotel u Singapuru nudi povrat novca ako padne kiša

Autor: Biznis.ba
Hotel u Singapuru nudi povrat novca ako padne kiša
Foto: InterContinental Singapore

Jedan hotel u Singapuru nudi povrat novca u iznosu od jedne noći, ukoliko tokom vašeg boravka tamo padne kiša i pokvari vam planirane aktivnosti.

Intercontinental u Singapuru ima paket pod nazivom ‘Rain Resist Bliss’, izvještava CNN, ali određeni uslovi moraju da budu ispunjeni – isplata se vrši samo ako kiša pada neprekidno duže od 120 minuta, u bilo kojem četvorosatnom periodu, tokom dana.

Takođe, dostupna je samo ako boravite u apartmanu koji nije jeftin – junior apartman počinje od 850 SGD (singapurski dolar), što je 633 američka dolara po noći, dok predsjednički apartman možete da dobijete za 4.500 SGD (3.349 dolara).

Zauzvrat nećete dobiti gotovinu, već vaučer koji mora da bude potrošen u istom hotelu Intercontinental u Singapuru u roku od šest mjeseci. Vaučer bi vrijedio isto koliko i jedna noć u vašoj trenutnoj kategoriji sobe.

Nije prvi put da je hotel ponudio povrat novca za kišni dan. Još 2019. godine cijela jedna ostrvska destinacija je nudila povrat novca kada je padala kiša tokom nečijeg boravka.

Usred klimatske krize postavlja se pitanje da li ćemo vidjeti veći broj osiguravajućih proizvoda koji isplaćuju naknade za vremenske neprilike.