Pauza

Kako da vas iPhone ne izda kada vam je najpotrebniji: Tri savjeta za duži vijek baterije

Autor: Biznis.ba
Kako da vas iPhone ne izda kada vam je najpotrebniji: Tri savjeta za duži vijek baterije
Iphone

Svi smo se bar jednom našli u situaciji da nam se baterija na telefonu isprazni, i znamo koliko nezgodno to zna da bude.

Bez obzira na to što se Apple trudi da svakom novom serijom telefona unapredi trajanje baterije, to je ponekad teško uraditi tako da bude primjetno, a da se istovremeno pokažu i sve performanse novih modela.

Ako imate iPhone, i ako vam se dešava da imate problema sa brzim pražnjenjem baterije, evo tri savjeta koja će vam pomoći da svom uređaju produžite životni vijek, makar onoliko koliko je potrebno da vas ne "izda" kada vam je najpotrebniji.

1. Provjerite koje aplikacije troše najviše baterije

Kada otvorite opciju za baterije, odaberite ""Battery usage by App", i tu ćete dobiti listu aplikacija koje najviše troše energiju vašeg telefona.

Provjerite posljednja 24 sata, ali i poslednjih 10 dana, da biste videli šta je na listi. Možete da sortirate aplikacije prema pražnjenju baterije i dužini korišćenja - obično aplikacija koju koristite često, isprazni najviše baterije.

2. Smanjite osvjetljenost ekrana

Nekad je dovoljno da samo malo smanjite osvjetljenost svog ekrana kako biste dobili mnogo duži vijek baterije. Prevucite nadole iz gornjeg desnog ugla vašeg telefona, i zatim otvorite "Control Center" pa provjerite nivo osvjetljenosti (slajder ispod "Now Playing").
Ako je slajder napunjen pola ili više, ekran vašeg telefona je verovatno previše svetao, pa ga smanjite koliko god možete a da i dalje vidite lepo šta se dešava na ekranu.
Takođe, možete da dodirnete i držite slajder da biste dobili opcije za "Dark Mode", "Night Shift" i "True Tone". Ovo neće imati veliki uticaj na trajanje baterije, ali će vam biti lakše da gledate u ekran.3. Uključite "Low Power" režim

Ako to planirate da radite često, idite na "Settings" -> "Control Center" -> "Customize Controls" pa onda "Low Power Mode". Pri uključivanju ovog režima, ikonica baterije će vam požuteti, ali istovremeno će vam se promeniti veliki broj funkcija.