Pauza

Londonska pivnica pretvorena u kuću košta 7,25 miliona funti

Autor: Biznis.ba
Londonska pivnica pretvorena u kuću košta 7,25 miliona funti

Objekt u Londonu u kojem se nekada nalazila pivnica postao je dom iz snova.

Pivnica je izgrađena 1900-tih godina, ali je transformisana u kuću s pet spavaćih soba. Izgrađena je od glatkog betona, crnog čelika i cigli, a za renoviranje je bila zadužena kompanija Chris Dyson Architects, prenosi Klix.ba.

Objekt je transformisan u prostor koji se može koristiti kao dom, ali i kao komercijalni prostor raspoređen po nivoima uključujući krovnu terasu.

Na prvom nivou je kamena platforma na kojoj počinju crne čelične stepenice koje vode do krova, a na ovom nivou su kupatilo i prostorija koja služi za pranje veša i kao ostava.

Na spratu ispod se nalazi kuhinja koja je dobro osvjetljena i prozračna, a tu je ujedno i trpezarija. Na istom nivou je još jedna spavaća soba te ostava. Iako se prostorije čine hladnim, ispod betonskog poda je ugrađeno podno grijanje.

Prvi sprat je rezervisan za tri spavaće sobe i jednu radnu sobu, kao i dva kupatila od kojih jedno ima kadu.

Na drugom spratu je glavna spavaća soba s terasom na kojoj se može doručkovati, odmarati, čitati i slično. Uz ovu sobu ide i veliko kupatilo s kadom.

Na posljednjem nivou je lijepa krovna terasa koju je dizajnirala kompanija Adolfo Harrison Gardens. Terasu krase biljke tako da se osjećate kao da ste u prašumi. Tu su također kupatilo, kuhinja i prostor za roštilj koji je idealan za ljetnu zabavu.

Za ovaj dom iz snova potrebno je izdvojiti 7,25 miliona funti.

Biznis.ba