Pauza

Manchester United završio posao od milijardu eura

Autor: Biznis.ba
Manchester United završio posao od milijardu eura

Manchester United je potpisao ugovor vrijedan 900 miliona funti (1,048 milijardi eura) s adidasom obnavljajući tako partnerstvo sa svojim zvaničnim dobavljačem opreme na još deset godina.

Manchester United vraća se u Ligu prvaka ove sezone nakon što je englesko prvenstvo završio među četiri najbolje ekipe.

Njemački proizvođač sportske opreme adidas postao je zvanični sponzor kluba u sezoni 2015./2016., nakon što je 23 godine to bio Nike, a ugovor koji je tada sklopio Manchester United bio je vrijedan 750 miliona funti, što je bio rekord u to vrijeme.

Sada je ovo novi premierligaški rekord.

"Novi ugovor povećava fokus na žensku ekipu Manchester Uniteda od njihovog ponovnog uvođenja 2018.", rekao je United u zajedničkom saopćenju za medije s adidasom.

Novi ugovor s adidasom, prije nove sezone 2023./2024. Premier lige koja počinje sljedeći mjesec, nastavit će partnerstvo do juna 2035., objavio je engleski prvoligaš.

United je još uvijek u pregovorima o prodaji nakon što su američki vlasnici, porodica Glazer, pokrenuli zvanični proces prodaje krajem prošle godine. Među potencijalnim kandidatima za vlasništvo nad klubom su katarski šeik Jassim bin Hamad al-Thani i britanski milijarder Jim Ratcliffe.

(Biznis.ba)