Pauza

Najskuplji Teslin automobil je ukrašen zlatom, koštat će 299.999 dolara

Autor: Biznis.ba
Najskuplji Teslin automobil je ukrašen zlatom, koštat će 299.999 dolara

Kompanija Tesla Motors nudi električne automobile za svačiji budžet, a sada se pojavio jedan skupocjen primjerak koji je ukrašen zlatom.

Radi se o Modelu S Plaid koji je modificirala kompanija Caviar Royal Gift, a koji je ukrašen 24-karatnim zlatom. Cijena ovog automobila iznosi 299.999 dolara.

Caviar je slavus tekao modificiranjem Appleovih iPhonea, ali je ovog puta pažnju usmjerio na automobil. Dizajn je baziran na Teslinom Modelu S Plaid+ koji još uvijek nije u prodaji, a koji će postati Teslin automobil s najboljim performansama u historiji kompanije. Ovaj model će ubrzavati od 0 do 100 km/h za 1,9 sekundi, dostizat će maksimalnu brzinu od 322 km/h i imati maksimalni domet od 837 km.

Iz Caviara poručuju da je "najbolji električni automobil na svijetu pretvoren u istinski luksuznu stvar", a dodaju da je to način na koji Caviarovi dizajneri predstavljaju luksuzno vozilo visoke tehnologije.

Prednja maska, pragovi, diskovi, retrovizori, elementi prednjeg i stražnjeg branika i još neki detalji su pozlaćeni.

Unutrašnjost je također prošle "zlatni tretman" tako je tu sada zlatni upravljač te zlatni okvir ekrana infotainment sistema.

Kada Tesla predstavi Model S Plaid+, tada će biti moguće naručiti Model S Excellence 24K od Caviara. Bit će dostupno svega 99 primjeraka, prenosi Klix.ba.

Biznis.ba