Pauza

Nastavlja se snimanje serije 'Znam kako dišeš' u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma

Autor: Biznis.ba
Nastavlja se snimanje serije 'Znam kako dišeš' u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma

Serija "Znam kako dišeš" autorice Jasmile Žbanić, snima se u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma, najveće bh. platforme za produkciju audio vizuelnih sadržaja, koja ima za cilj podršku bh. kinematografiji i kreiranje kvalitetnih i ekskluzivnih TV sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika Moja TV i drugih usluga BH Telecoma, saopćeno je iz BH Telecoma.

Set snimanja posjetili su generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i izvršni direktor za razvoj poslovanja Muamer Hadžović.

Kahriman je kazao da je serija „ Znam kako dišeš“ jedan od sedam projekata koje je BH Telecom izabrao u prvom krugu i rekao bih da je ključni razlog odabira što se radi o posebnoj priči Jasmile Žbanić.

- Imamo BiH i naše bh. radnike i kinematografiju, i snažnog investitora, kompaniju BH Telecom, te slobodno možemo reći da smo izgradili najveću bh. platformu za produkciju audio- vizuelnog sadržaja - izjavio je Kahriman.

On je kazao da je Javni poziv BH Telecoma za prijavu scenarija TV serija otvoren, te i ovom prilikom pozvao filmske radnike i mlade ljude, kreativce, da se prijave .

"Znam kako dišeš" je kriminalistička serija u kojoj kroz šest epizoda pratimo rad tužiteljice koja u Sarajevu istražuje slučaj dječaka koji je izvršio samoubistvo i istovremeno se suočava sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom.

Glumci u seriji su: Jasna Đuričić (Nevena), Lazar Dragojević (Dino), Ermin Bravo (Haris), Mirvad Kurić (Džandžo), Jelena Kordić-Kuret (Violeta), Jasna Žalica (Amra), Izudin Bajrović (Halid), Boris Isaković (Saša), Kemal Rizvanović (Kemal), Dino Bajrović (Adi) i Lana Stanišić (Lejla).

U okviru BH Contect Lab platforme je javnosti već predstavljena serija „Kotlina“, reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić.

Jasmila Žbanić je izrazila zadovoljstvo što se BH Telecom opredijelio za proizvodnju kvalitetnog domaćeg TV sadržaja.

- Osim kulturološkog, važan je i segment jačanja filmske industrije i zapošljavanja velikog broja ljudi koji će raditi na ovim projektima. 'Znam kako dišeš' je Deblokadina serija, koja, između ostalog, ima za cilj da promoviše mlade autore i novu generaciju. Mislim da će ovo biti jedna izuzetno pozitivna, regionalna priča - izjavila je Žbanić.

Biznis.ba / FENA