SKIBIKE

Nova zimska atrakcija na Jahorini: Adrenalin uz ski bicikl

Autor: Biznis.ba
Foto: OC Jahorina

Olimpijski centar Jahorina predstavio je još jednu modernu atrakciju za ovu zimsku sezonu.

Riječ je o ski biciklima, kao što samo ime govori – SKIBIKE je u osnovi brdski bicikl koji koristi skije umjesto točkova.

Ova revolucionarna disciplina obuhvata najzabavnije elemente skijanja i brdskog biciklizma. Stoga je idealna hibridna aktivnost za sve ljubitelje bilo koje od dvije discipline.
Najnoviji trend zimskih adrenalinskih sportova podići će užitke i radosti snježnih padina na nivo koji je donedavno bio potpuno nepoznat.

Poznato je da svaka sportska aktivnost igra ključnu ulogu u održavanju vitalnosti tijela i razvoju motoričkih sposobnosti, ali donosi i mnoge druge fizičke i mentalne prednosti.

Dok biciklizam pomaže u razvoju koncentracije i koordinacije kod djece, disciplina Skibike to podiže na još veći nivo, jer vozač cijelim tijelom manevrira po snježnim površinama.

Pored toga, riječ je o sjajnoj aktivnosti koja je idealna i za veće grupe skijaša. Bilo da ste na odmoru sa porodicom ili prijateljima, ova aktivnost će ispuniti sva vaša očekivanja i omogućiti vam da provedete kvalitetno vrijeme u prirodi sa svojim najbližima.

Olimpijski centar Jahorina na raspolaganju ima deset ski bicikala, a rentanje je moguće isključivo u poligonu Trnovo uz kartu za poligon.

Cjenovnik:
1h – 30KM
2h – 50 KM
3h – 70KM

Naučite nove vještine, osvojite staze i stvorite nezaboravne trenutke na planini!