30. izdanje od 16. augusta

Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. SFF-a

Autor: Biznis.ba
Otvorene prijave za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. SFF-a
Foto: Sarajevo Film Festival

Otvorene su online prijave za TV serije - dramske serije i komedije za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 30. Sarajevo Film Festivala.

Prijave su otvorene do 29. marta 2024. godine, a prijava je besplatna.

Pravo prijave imaju dramske serije i komedije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije premijerno prikazane u periodu od 1. aprila 2023. do 30. aprila 2024. godine.

Ostvarenja za program TV serije Sarajevo Film Festivala prijavljuje producent / vlasnik prava. Da bi serija mogla ući u izbor za nominacije, potrebno je prijaviti sve epizode u sezoni.

O nominacijama i nagradama odlučuje Strukovni žiri, sastavljen od više od 450 filmskih i televizijskih profesionalaca iz regije.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju epizodnu ulogu - glumica, najbolju epizodnu ulogu - glumac, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Sarajevo Film Festival nagrade Srce Sarajeva za TV serije uspostavio je 2021. godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana.

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 30. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava 16. do 23. augusta.

30. Sarajevo Film Festival će biti održan od 16. do 23. augusta 2024. godine.