colore 2016

Poznat tvorac najskupljeg italijanskog vina

Autor: Biznis.ba
Poznat tvorac najskupljeg italijanskog vina
Foto: Ilustracija

Čuveni italijanski vinar Bibi Graetz postavio je rekord za historiju: boca od 27 litara vina Colore 2016, unikatni primjerak koji je napravio lično Bibi Grec, postala je najskuplja ikada prodata flaša italijanskog vina.

Boca od 27 litara čuvenog vina Colore lansirana je u jednom jedinom primjerku, kako bi se proslavila premijera vina kuće Bibi Graetz na prestižnoj bordovskoj berzi vina La Place de Bordeaux.

Vinarija Bibi Graetz, smještena u gradiću Fijesole u blizini Firence, poznata je po proizvodnji vina visokog kvaliteta, a poznavaoci izuzetno cijene njihova vina Colore i Testamatta, koja su prošle godine recenzirana i na našem sajtu. U karakteristično kreativnom maniru, Bibi Graetz, koji je odrastao u porodici umetnika i kolekcionara (njegov otac bio je švicarsko-izraelski vajar čiji se radovi mogu videti širom planete), lično je kreirao novi dizajn etikete, inspirisane, kako navodi Drinks Business, emocijama i senzacijama koje je u njemu izazvala berba 2016. godine.

Boca je smještena u posebnu kutiju, napravljenu od drveta barik bureta u kojem je vino odležavalo, dodatno ukrašenu nerđajućim čeličnim poklopcem i pečatom sa potpisom Bibija Graetza, prenosi Ekapija.

Bocu je kupio klijent u luksuznoj vinoteci ARVI u Cirihu, a kupovina, obavljena kreditnom karticom, bila je, po svemu sudeći, spontan čin inspirisan jedinstvenom bocom i njenim fenomenalnim dizajnom.

Bibi Graetz čuven je po jedinstvenom pristupu vinarstvu i izvanredno samosvojnim vinima. Radi sa malim količinama grožđa iz odabranih vinograda, a njegova vina se cijene zbog svog prepoznatljivog karaktera, koncentrisanih aroma i elegancije.