ima 17 spavaćih soba

Prodaje se dvorac kraljevske porodice Rothschilda: Najskuplja nekretnina na svijetu

Autor: Biznis.ba
Prodaje se dvorac kraljevske porodice Rothschilda: Najskuplja nekretnina na svijetu
Foto: Unsplash

Dvorac iz 12. vijeka koji je nekada pripadao Rothschildu prodaje se na aukciji za nevjerovatnih 425 miliona eura, ili oko 454 miliona dolara.

Kada budu prodati, dvorac i njegovo zemljište mogli bi da se transformišu u novi gradski kompleks nedaleko od Pariza, prenosi Investitor me.

Dvorac sa 17 spavaćih soba, poznat kao Château d'Armainvilliers datira iz 12. vijeka i udaljen je oko 50 hiljada od Pariza. Nekada je bio u vlasništvu Edmonda de Rothschilda, pre nego što je prodat kralju Maroka Hasanu II.

Meuvissen je rekao za Mansion Global da je to jedna od najskupljih nekretnina na svijetu. Ali uprkos njegovoj povezanosti sa kraljevskim porodicama, portparol je rekao da zamak „možda neće imati veliku historijsku vrijednost“ za budućeg kupca i da će vjerovatno biti favorizovan zbog njegove velike veličine.

Dvorac ima 2.500 kvadratnih metara i ima dodatnih 1.000 hektara okolnog zemljišta. Chateau d'Armainvilliers ima tri sprata sa 17 spavaćih soba. Dvorac je veličine 2.500 kvadratnih metara, sastoji se od tri sprata sa tri lifta, 17 spavaćih soba, pet prijemnih soba, frizerskog salona, kuhinje, odvojenog smještaja za osoblje i štale koji može da primi do 50 konja, rekao je portparol Ignace Meuvissena. Kupac bi mogao da transformiše zamak i njegovo zemljište u „novi grad“.

Dodali su da će projekat podrazumijevati izgradnju stanova, komercijalnih centara i drugih sadržaja. Nejasno je da li će zamak morati da bude renoviran ili srušen da bi se odvijao razvoj.