Pauza

Real Madrid ponovo na vrhu liste najbogatijih klubova svijeta

Autor: Biznis.ba
Real Madrid ponovo na vrhu liste najbogatijih klubova svijeta
Real je tako prestigao Manchester United zahvaljujući rekordnom prihodu koji je iznosio 750,9 miliona eura. Crveni vragovi su pali na treće mjesto, a drugo mjesto zauzma Barcelona, čime prvi put od sezone 2014/2015 dva španska klub drže prvo i drugo mjesto.

Ukupni prihodi 20 najbogatijih klubova svijeta su porasli za 6 posto na 8,3 milijarde dolara u sezoni 2017/2018, što je novi rekord.

U top 10 se nalazi čak šest engleskih klubova, što je također novi rekord.

Razlika između dva vodeća kluba je druga najveća dosad i iznosi 60,5 miliona eura.

Real Madrid je treći put zaredom osvojio Ligu prvaka savladavši Liverpool rezultatom 3:1 u finalu odigranom u Kievu u maju prošle godine. To je kraljevskom klubu pomoglo da se probije na prvo mjesto liste na kojoj je vodeći bio 12 puta.

Bayern i Manchester United kompletiraju top 5 najbogatijih klubova nakon što su zadržali svoje pozicije s prošle liste. PSG, Liverpool, Chelsea, Arsenal i Tottenham su također u top 10. Italijanski klubovi Roma i Milan vratili su se u top 20 zahvaljujući evropskim nastupima. Turski Bešiktaš je došao na svoju najvišu poziciju ikada te se nalazi na 26. mjestu liste, prenosi Klix.ba.

Biznis.ba