Pauza

Treći najbogatiji čovjek svijeta u tri riječi objasnio kako da uspijete u biznisu

Autor: Biznis.ba
Treći najbogatiji čovjek svijeta u tri riječi objasnio kako da uspijete u biznisu

Milijarder Warren Buffet u samo tri riječi dao je savjet kako lako možete da povećate svoju vrijednost za najmanje 50 odsto.

Savjet o tome kako povećati svoju vrijednost u poslovnom svijetu, Buffett je dao Michaelu Hoodu, suosnivaču kanadskog startupa Voiceflow. Podsjetimo, inovacija Voiceflowa korisnicima omogućuje da dizajniraju vještine Alexe, Amazonove virtualne osobne pomoćnice.

Hood je kratak video razgovora u automobilu objavio na LinkedInu, a prenijeli su ga brojni svjetski mediji.

Komunikacijske vještine najvažnije su u poslovnom svijetu

Hood je upitao Buffetta za jedan savjet koji bi dao ljudima koji su upravo završili školu i zakoračili u dvadesete godine.

"Investirajte u sebe", poručio je Buffett tijekom vožnje s Hoodom, dodatno pojasnivši kako misli na potrebu razvijanja komunikacijskih vještina jer su one danas u poslovnom svijetu važnije nego ikad.

"Ako ne znaš komunicirati, to je kao da namigneš djevojci u mraku. Ništa se zapravo ne dogodi. Možeš imati svu pamet svijeta, ali moraš je biti sposoban prenijeti. A prenošenje je komunikacija", obrazložio je svoj savjet.

I on je imao problema u komunikaciji

Buffet je više puta sam javno priznao da je imao problema u komunikaciji, kao i strah od javnog nastupa.

"Nisam to mogao. Povraćao sam", naveo je u HBO-ovom dokumentarcu "Postati Warren Buffett".

No sve se promijenilo nakon što je upisao tečaj javnog govorništva "Dale Carnegie". To mu je promijenilo život pa u svojem uredu, umjesto sveučilišne i srednjoškolske diplome, Buffet drži samo diplomu spomenutog tečaja.

Podsjetimo, trenutno je Buffett (88) treći na listi najbogatijih ljudi svijeta, a Forbes procjenjuje njegovo bogatstvo na 84 milijarde dolara.

Biznis.ba / Index