Pauza

Twitter prijavio povećanje prihoda u posljednjem kvartalu 2018. godine

Autor: Biznis.ba
Twitter prijavio povećanje prihoda u posljednjem kvartalu 2018. godine
Dobit je naglo porasla na 255 miliona dolara, što je nekoliko puta više u odnosu na zaradu od 91 milion dolara, koju je kompanija ostvarila u isto vrijeme godinu dana ranije, jer su prihodi od oglašavanja postepeno rasli.

No, predviđa se smanjenje prihoda Twittera za tekući kvartal. Iz ove kompanije je saopćeno da je broj korisnika u zadnjem kvartalu opao iz razloga što je obrisano više miliona lažnih računa. Naime, Twitter je uklonio neke profile nakon kritika da je olakšavao političku manipulaciju i dopuštao govor mržnje.

Jack Dorsey, izvršni direktor kompanije Twitter, izjavio je da je 2018. godina dokaz da dugoročna strategija ovog IT giganta funkcionira.

"Ušli smo u ovu godinu sigurni da ćemo nastaviti omogućavati snažne performanse našim korisnicima fokusirajući se na to da Twitter postane zdravija i razgovornija mreža", kazao je on.

Trenutno 321 milion ljudi koristi Twitter, što je računica na mjesečnoj osnovi, u odnosu na 330 miliona izbrojanih korisnika godinu dana ranije. Iz Twittera su rekli da će prestati objavljivati mjesečne aktivnosti korisnika i preći na izvještavanje o aktivnostima na dnevnoj bazi.

Biznis.ba