Pauza

Video: Ronaldo dobio poklon vrijedan 1,2 miliona eura, uručio mu ga je tajkun lično

Autor: Biznis.ba
Video: Ronaldo dobio poklon vrijedan 1,2 miliona eura, uručio mu ga je tajkun lično

Cristiano Ronaldo se u maju na Instagramu pohvalio novim sponzorskim poklonom. Ovoga puta se radi o satu kompanije Jacob & Co vrijednom 105 hiljada eura.

Ovaj brend je otvorio novu trgovinu u Riyadhu, pa je Portugalcu, kao najvećoj zvijezdi Al Nassra, poklonio spomenuti sat.

Ronaldo je odabran kao glavno lice koje će reklamirati ovaj poznati brend u Saudijskoj Arabiji. Sat je posebno dizajniran za njega, a sadrži i gravuru popularnog Portugalčevog uzvika kod proslave pogodaka. Na poleđini sata piše "siuuu", a sprijeda je također u znaku Ronalda.

Sada je Ronaldo dobio novi poklon od ove kompanije, a uručio mu ga je 58-godišnji Jacob Arabo, osnivač kompanije. Ponovo se radi o satu, ali ovog puta o onom koji vrijedi 1.2 miliona eura.

Objavljen je video primopredaje poklona i na njemu se može vidjeti da je Ronaldo bio oduševljen.

[embed]https://www.youtube.com/shorts/i3TKleTVVno[/embed]

Jacob Arabo je zapravo Jakov Arabov, tajkun koji je rođen u Uzbekistanu te je s 14 godina pobjegao u Ameriku te s roditeljima postao stanovnik New Yorka. Svoju kompaniju osnovao je 1986. godine, a danas njegovi satovi slove za jedne od najluksuznijih na svijetu.

Njegove proizvode nose neke od najvećih svjetskih zvijezda kao što su Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Salma Hayek i Leonardo DiCaprio.

Dakako, kao i većina tajkuna, imao je problema sa zakonom. Optužen je da je za rusku mafiju oprao oko 270 miliona dolara, ali se na kraju izvukao samo s novčanom kaznom.

(Biznis.ba)