Pauza

WhatsApp ažuriranje donosi mogućnost pretrage korisnika putem korisničkog imena

Autor: Biznis.ba
WhatsApp ažuriranje donosi mogućnost pretrage korisnika putem korisničkog imena
Novo WhatsApp ažuriranje omogućiće korisnicima da komuniciraju sa nepoznatim osobama bez dijeljenja svog broja telefona.

Ranije ove godine se pominjalo da WhatsApp radi na uvođenju korisničkih imena u aplikaciju. Beta verzija popularne messaging platforme na Androidu upravo je primijećena sa opcijom koja bi omogućila korisnicima da postave korisničko ime za svoj profil.

Aplikacija u vlasništvu kompanije Meta sada radi na novoj opciji koja će omogućiti pretragu drugih korisnika na aplikaciji putem njihovog korisničkog imena. Ova opcija je navodno u fazi razvoja za buduće ažuriranje aplikacije na Android uređajima.

Prema uvijek pouzdanom WABetaInfo portalu, messaging aplikacija dorađuje opciju korisničkih imena kako bi WhatsApp korisnici mogli tražiti druge ljude na aplikaciji putem pretrage njihovog korisničkog imena. Slično kao kod pretrage putem korisničkog imena na Telegramu, ovo novo WhatsApp ažuriranje potencijalno omogućava korisnicima da komuniciraju sa nepoznatim osobama bez dijeljenja svog broja telefona.

Izvještaj je je naveo i da će ova opcija biti dostupna u WhatsApp verziji 2.23.25.19 ažuriranja putem Google Play Beta Programa. Takođe je podijeljen i snimak ekrana aplikacije, gdje se može videti traka za pretragu koja omogućava pretragu korisnika putem imena, korisničkog imena ili broja.

Ova opcija bi komunikaciju na ovoj platformi učinila privatnijom, jer korisnici više ne bi morali da dijele svoj broj kako bi započeli novi chat na sa nekim od korisnika. Korisnici, takođe, mogu izabrati da postave jedinstveno korisničko ime, promijene ga ili ga potpuno uklone.

(Biznis.ba)