Florida

Život pored Lionela Messija vrijedi 25 miliona dolara!

Autor: Biznis.ba
Život pored Lionela Messija vrijedi 25 miliona dolara!
Agencije

Sve što je u blizini Lionela Messija doživi drastičan porast cijene, pa tako i luksuzne vile ukoliko vam slavni Argentinac postane komšija.

U septembru je Messi kupio nekretninu vrijednu 8,4 miliona funti u Fort Lauderdaleu, gdje se druži s nekima od najbogatijih stanovnika Floride.

Između ostalog njegova vila sadrži deset spavaćih soba i devet kupaonica, bazen te prostoriju za fitnes i spa. Imanje je veličine 10.500 četvornih stopa i ima dvije palube za čamce, s vodom koja okružuje zatvoreni zajednički otok u Bay Colonyju. To je samo dio raskoši u kojoj uživa jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Jedan od njegovih komšija je poduzetnik Patrick Bet-David, koji ima ukupno preko milijardu pregleda na svoja dva YouTube kanala.

Poslovni čovjek je otkrio da se Messijev dolazak pokazao kao poticaj za ostale stanovnike koji već žive u zatvorenoj zajednici kojoj se pridružio, a vrijednost Bet-Davidovog imanja dramatično raste.

'Do sada, prema današnjoj 'klimi', već sam zaradio 25 miliona dolara (19,5 miliona funti) kapitala u kući koju posjedujem. Messi se upravo preselio do moje kuće i sada svi žele biti u našoj zajednici', rekao je za Patrick Bet-David i dodao:

'To je zatvorena zajednica na otoku sa samo jednim putem, vrlo sigurna, vrlo zaštićena. Ako Bog da, još uvijek je tako. Sada kada je Messi tamo, svi dolaze svojim brodovima pogledati kuće. Dobro nam ide.'

Tako da oni koji odluče prodati ili već prodaju kuće u blizini Messija mogu zadovolno trljati ruke, jer je cijena narasla što je naravno loša vijest za drugu stranu - kupce, prenosi Tportal.