južna karolina

Alphabet investira 3,3 milijarde dolara za dva podatkovna centra

Autor: Biznis.ba
Alphabet investira 3,3 milijarde dolara za dva podatkovna centra
Foto: Ilustracija

Alphabet planira uložiti 3,3 milijarde dolara u Južnu Karolinu za izgradnju dva nova podatkovna centra, rekao je izvršni direktor Sundar Pichai, u vrijeme kada roditelj Google i njegovi konkurenti ulažu velika sredstva u infrastrukturu koja podržava razvoj AI aplikacija.

Gigant tražilice će uspostaviti dva nova kampusa podatkovnog centra u okrugu Dorchester i proširiti svoj postojeći kampus podatkovnog centra u okrugu Berkeley, rekao je ured guvernera Južne Karoline u izjavi u četvrtak.

Novi objekti okruga Dorchester, smješteni u poslovnom kampusu Pine Hill u Ridgevilleu i Winding Woods Commerce Parku u St. Georgeu, predstavljaju ulaganje od 2 milijarde dolara i otvorit će 200 novih radnih mjesta, dok će Alphabet uložiti 1,3 milijarde dolara u okrug Berkeley, prenosi SEEbiz.

U julu je Alphabet izvijestio o kapitalnim izdacima od 13 milijardi dolara u lipanjskom tromjesečju, a kompanija je rekla investitorima da će tromjesečni kapitalni izdaci do kraja 2024. iznositi 12 milijardi dolara ili više.

Microsoft je ranije ovog mjeseca priopćio da se udružio s investicijskom firmom MGX koju podupire BlackRock i Abu Dhabi kako bi pokrenuo fond vrijedan više od 30 milijardi dolara za ulaganje u AI infrastrukturu za izgradnju podatkovnih centara i energetskih projekata.