nije još dostupna

Android 15 dobija još jednu funkciju koju ima iPhone

Autor: Biznis.ba
Android 15 dobija još jednu funkciju koju ima iPhone
Foto: Unsplash

Primijećena je nova bezbjednosna funkcija u beta verziji Android softvera, koja bi uskoro mogla da postane dostupna korisnicima.

Android 15 bi trebalo da bude predstavljen narednog mjeseca, a u beta verziji softvera je primećena funkcija koja bi trebalo da oteža uljezima probijanje bezbjednosti vašeg telefona.

Otkrivena je funkcija, pod nazivom "Identity Check", a prema instrukcijama koje je opisuju ovo bi u nekim situacijama moglo da bude podrazumijevana opcija u odnosu na biometrijsku verifikaciju.

Još jedno otkriće u kodu, koji je ispitao dojavljivač @AssembleDebug, pokazuje da će ova obavezna provjera biti uvijek pokretana kada se nalazite van lokacije koju ste označili kao "provjerenu" (kao što je kuća ili kancelarija), prenosi B92.

Identity Check je uporediv sa nečim što iPhone uređaji već imaju, a to je Apple Stolen Device Protection, predstavljen u iOS 17.3 verziji. Ova funkcija znači da neke ključne bezbjednosne akcije zahtijevaju Face ID ili Touch ID kako bi radile, a ne samo korisnikov iPhone passcode, prenosi B92.

Android 15 je već kompletiran i spreman je za objavu, mada inženjeri kompanija Google, Samsung i drugih Android proizvođača vrše posljednje pripreme softvera i dodaju još neke alatke i funkcije.