Tech

Apple nije uspio rasprodati Vision Pro na prvi dan prednarudžbi

Autor: Biznis.ba
Apple nije uspio rasprodati Vision Pro na prvi dan prednarudžbi
Foto: Apple

Apple će početkom februara započeti s prodajom svog Vision Pro, a prednarudžbe su već započele 19. januara. No, iako se očekivalo suprotno, oni se nisu rasprodali na prvi dan prednarudžbi.

Unatoč ograničenoj dostupnosti, Apple nije uspio rasprodati svoj uređaj za proširenu stvarnost na dan pokretanja prednarudžbi. Prema informacijama koje je na X-u objavio youtuber Aaron Zollo, rasprodala se jedino inačica Visiona Pro od 256 GB, dok su se verzije od 512 GB i 1 TB mogle bez problema kupiti, kako u trgovinama, tako i online.

Iako nije službeno poznato koliko je Apple pripremio za prednarudžbe, Appleov analitičar Ming-Chi Kuo navodi da je bilo između 60.000 i 80.000 jedinica. Cijene su započinjale od 3.500 dolara za početni model i išle su do 3.899 dolara za najjaču inačicu, a usprkos tome, analitičari su očekivali da će se cijela zaliha rasprodati.

No, kako prenosi Notebook Check, situacija se promijenila u sljedećim danima i sada je za isporuku Visiona Pro potrebno čekati od pet do šest sedmica.