Tech

Bliži se dolazak novih modela Samsung Galaxy A serije

Autor: Biznis.ba
Bliži se dolazak novih modela Samsung Galaxy A serije
Foto: Samsung

Izgleda da se bliži dolazak novih modela Samsung Galaxy A serije, kako tvrdi tehnički stručnjak Evan Blass, koji je podijelio navodne službene rendere na X-u, prikazujući Samsung Galaxy A55 i Samsung Galaxy A35.

Renderi koje je Blass podijelio pružaju jasan pogled na prednju i stražnju stranu telefona, uključujući četiri opcije boja: crnu, zelenu, ružičastu i bijelu.

Čini se da će i Samsung Galaxy A55 i Galaxy A35 naslijediti dizajn "Key Island", koji je prvi put predstavljen prošle godine s modelima Galaxy A25 i Galaxy A15. Ovaj dizajn karakterizira uzdignuti rub na bočnim stranama, što čini tipke za uključivanje/isključivanje i glasnoću istaknutijima.

Također, Galaxy A35 će dobiti ažuriranje dizajna s modernijim izrezom za kameru, umjesto izreza u obliku slova "U" na prednjoj kameri.

Kruže glasine da će Samsung Galaxy A55 imati 6.5-inčni AMOLED ekran s podrškom za brzinu osvježavanja od 120 Hz i FHD+ rezoluciju. S druge strane, očekuje se da će Galaxy A35 imati istu rezoluciju i brzinu osvježavanja, ali s nešto većim 6.6-inčnim zaslonom, piše TechRadar.

Navodno, Samsung Galaxy A55 će koristiti potpuno novi čip Exynos 1480. Što se tiče Galaxyja A35, očekuje se da će biti opremljen čipom Exynos 1380, istim kao i prošlogodišnji Galaxy A54, koji bi trebao donijeti neka poboljšanja u performansama i trajanju baterije.

Oba telefona bi trebala podržavati do 12 GB RAM-a i od 128 GB do 256 GB prostora za pohranu, koji se može proširiti putem utora za microSD karticu. Također se navodi da će oba modela imati baterije kapaciteta 5000 mAh i brzo punjenje od 25 W.

Očekuje se da će oba telefona pokretati najnoviji Samsungov One UI 6, temeljen na Androidu 14. Iako datumi izlaska još nisu potvrđeni, pretpostavlja se da će oba modela biti lansirana u ožujku ove godine, s obzirom na to da su prethodni modeli Galaxy A54, A53 i A52 također lansirani u martu prošle godine.