apple

Da li je iOS 16 prošle godine bio popularniji nego iOS 17 danas?

Autor: Biznis.ba
Da li je iOS 16 prošle godine bio popularniji nego iOS 17 danas?
Foto: Unsplash

Apple je nedavno javnosti prikazao iOS 18 i iPadOS 18, operativne sisteme koji su, najviše zahvaljujući AI, najnapredniji do sada.

Dok će ti sistemi postati dostupni za korištenje svima tek na jesen, korisnici se i dalje moraju zadovoljiti iOS-om 17 i iPadOS-om 17.

Međutim, tehnološki gigant iz Kupertina objavio je podatke koji pokazuju koliko iPhone i iPad uređaja trenutno koristi aktuelne funkcije mobilnih operativnih sistema. Apple nije naveo tačne brojke, ali je zato naveo procente koji pokazuju dosta.

Naime, 77% svih aktivnih iPhone uređaja koristi iOS 17, dok ih je iOS 16 u ovo vreme prošle godine koristilo čak 81%. Što se tiče iPada, njih 68% koristi aktuelnu verziju operativnog sistema, a prošle godine je verziju iPadOS 16 koristilo 71%, prenosi B92.

Kada se gledaju uređaji predstavljeni u protekle četiri godine, procenat se ipak povećava – 86% za iPhone i 77% za iPad. Ipak, kako prenosi MacRumors, situacija bi trebalo da bude drugačija kod predstojećeg iOS-a 18 i iPadOS-a 18, jer je ipak riječ o velikom osvježenju koje će svi da osjete.