Tech

Disney ulaže ogroman novac u Fortnite i Epic Games

Autor: Biznis.ba
Disney ulaže ogroman novac u Fortnite i Epic Games
Foto: Unsplash

KOmpanija Disney najavila je novo partnerstvo s Epic Gamesom, vrijedno veliki 1,5 milijardi dolara. Saradnja će značiti još više Disneyjevih franšiza u Fortniteu.

Kreatori Fortnitea osigurali su si još jednu financijsku injekciju. Iz tvrtke Disney najavljeno je novo partnerstvo s Epic Gamesom, koje će rezultirati investicijom od 1,5 milijardi američkih dolara. Ukratko, Disney u Fortniteu planira trajno nastaniti franšize u svojem vlasništvu.

Predsjednik Epica, Tim Sweeney, poručio je kako će kolaboracija donijeti novi način izgradnje trajnog, otvorenog te interoperabilnog ekosustava koji će spojiti zajednice Fortnitea i Disneya. U prijevodu, očekujte Disneyjeve tematske svjetove i parkove unutar Fortnitea.

Što će se unutar tih svjetova moći raditi? Video najava kaže “igrajte, gledajte, kreirajte, kupujte”.

Disneyjev voditelj Bob Iger ovu je investiciju objasnio prilično jasnim riječima:

“Kad sam vidio koliko Gen Z, Gen Alpha i Milenijalci provode vremena u igrama, šokirao sam se. Jednako koliko provode gledajući TV i filmove. Zaključak do kojega sam došao bio je – moramo biti ondje.”

Disney je samo jedna u nizu velikih kompanija koje su Fortnite prepoznale kao nedosanjani metaverzum. Veliku investiciju prethodno je imala tvrtka LEGO, na temelju čega smo krajem 2023. dobili novu igru unutar Fortnitea – LEGO Fortnite.