update

Evo šta sve novo donosi instalacija velikog Windows 11

Autor: Biznis.ba
Evo šta sve novo donosi instalacija velikog Windows 11
Foto: Unsplash

Microsoft danas objavljuje novo ažuriranje za Windows 11 za svoj Release Preview krug korisnika.

Ovo je posljednji krug testiranja prije nego što ažuriranje 24H2 bude dostupno svim korisnicima Windowsa 11, a ažuriranje, između ostalog, uključuje podršku za HDR u pozadini, uštedu energije, sudo za Windows i još mnogo toga.

Microsoft će zvanično objaviti ažuriranje preko Windows Update kasnije ove godine, ali možete da preuzmete konačnu verziju preko opcije Windows Insider, i dovoljno je samo da pratite uputstva.

Windows 11 24H2 uključuje podršku za HDR pozadinu, koja vam omogućava da koristite JXR slike kao pozadinu. Ako koristite više monitora, đ

Windows 11 će prilagoditi pozadinu za svaki od njih.

Microsoft također prerađuje način na koji njegovi režimi za uštedu energije funkcionišu - smanjuje se potrošnja energije slabijim performansama sistema, kako bi se uštedela baterija na laptopovima. Ovo će također raditi i na desktop računarima.

Windows 11 24H2 također uključuje ugrađenu sudo komandu dizajniranu za programere. Komandu sudo možete konfigurisati u tri režima: new window; input disabled; inline. Najsličniji režim Linuksovom sudou je inline, dok su ostali režimi malo više "zaključani".