Samsung Galaxy S24

Galaxy AI ove godine stiže na 100 miliona uređaja

Autor: Biznis.ba
Galaxy AI ove godine stiže na 100 miliona uređaja
Foto: Samsung

Samsung je posvećen tome da Galaxy AI donese na oko 100 miliona Galaxy mobilnih uređaja.

Samsung Galaxy S24 serija, koja je nedavno predstavljena, stiže sa Galaxy AI podrškom. U pitanju je generativni AI servis južnokorejske kompanije, koji pokreće Google Cloud.

Samsung je već potvrdio da će Galaxy AI stići na starije modele Galaxy telefona tokom prve polovine 2024. godine, a sada stiže potvrda da je Samsung posvećen tome da Galaxy AI donese na oko 100 miliona Galaxy mobilnih uređaja širom svijeta tokom ove godine, piše B92.

Ovo je potvrdio Predsjednik i šef MX moslovanja u Samsungu, TM Roh. On je istakao i da, uprkos troškovima koji postoje tokom razvoja Galaxy AI-ja, funkcija ostaje besplatna za korišćenje do 2025. Brend će tek odlučiti šta slijedi nakon toga.

"Prema našim analizama, postoje različite potrebe za mobilnom vještačkom inteligencijom. Dakle, biće potrošača koji će biti zadovoljni korišćenjem AI mogućnosti besplatno. Tada bi takođe mogli da postoje kupci koji žele još moćnije AI mogućnosti, pa čak i da ih plate. Dakle, u budućem donošenju odluka, mi ćemo uzeti u obzir sve ove faktore", istakao je Roh.