Jednostavno, brzo i praktično

Google i Samsung udružili snage: Novi način dijeljena datoteka na Androidu

Autor: Biznis.ba
Google i Samsung udružili snage: Novi način dijeljena datoteka na Androidu
Google i Samsung udružili snage: Novi način dijeljena datoteka na Androidu / Google

U pitanju je značajka pod nazivom Quick Share koja zapravo nije novost, ali će partnerstvom Googlea i Samsunga korisnicima Android uređaja dati potpunije iskustvo dijeljenja datoteka

Ova će saradnja omogućiti da dijeljenje slika, datoteka i teksta između uređaja bude jednostavno, brzo i praktično.

I do sada je to bilo moguće, ali na dva načina. Google je 2020. godine uveo značajku pod nazivom Nearby Share kako bi olakšali dijeljenje datoteka na više uređaja. Istovremeno je Samsung, korisnicima svojih uređaja, ponudio značajku pod nazivom Quick Share.

Obje zapravo rade isto, ali na malo drugačiji način. Ono što jedna ima, druga nema i sl. i upravo se to ovom saradnjom želi riješiti.

Što se tiče Android uređaja koji nisu Samsungovi, novi Quick Share će i njima donijeti značajke koje su do sada bile rezervisane samo za Samsungove uređaje, kao što je dijeljenje datoteka sa više kontakata istovremeno.

Kada je privatnost u pitanju "i dalje imate kontrolu nad svojom privatnošću i u postavkama svog telefona možete odabrati ko može otkriti vaš uređaj i poslati datoteke, bilo da su to svi, samo vaši kontakti ili samo vaši uređaji", zaključeno je u objavi.