Tech

IBM kupuje platforme za integraciju preduzeća Software AG za 2,3 milijarde dolara

Autor: Biznis.ba
IBM kupuje platforme za integraciju preduzeća Software AG za 2,3 milijarde dolara
ibm

IBM će kupiti platforme StreamSets i webMethods od Software AG-a s dostupnim gotovinom, navodi se. Dvije jedinice formirale su takozvani "Super Ipaas" posao Software AG-a, koji je pokrenut u oktobru.

Platforme obezbeđuju integraciju aplikacija, upravljanje interfejsom za programiranje aplikacija (API) i integraciju podataka između ostalog.

Software AG je u većinskom vlasništvu privatne investicijske kompanije Silver Lake, koja trenutno posjeduje 93,3% dionica u njemačkoj softverskoj kompaniji, nakon višemjesečne potrage za preuzimanjem. Taj posao je procijenio cijeli posao na 2,6 milijardi eura (2,84 milijarde dolara).

- Prilika da se StreamSets i webMethods timovi spoje sa IBM-om radi inovacija u izgradnji budućnosti hibridnog oblaka i AI rješenja sljedeće generacije za poduzeća je jedinstveno uvjerljiva, rekao je Christian Lucas, predsjednik nadzornog odbora Software AG u izjava.

Transakcija podliježe regulatornim odobrenjima i očekuje se da će biti završena u drugom kvartalu 2024. godine.

Silver Lake je istovremeno objavio svoju ponudu za ukidanje softvera AG po cijeni od 32 eura (34,96 dolara) po dionici, što je očekivani sljedeći korak nakon njegovog preuzimanja ove godine.