Starija verzija

Imate li ovaj Iphone? Evo šta o njemu kaže Apple

Autor: Biznis.ba
Imate li ovaj Iphone? Evo šta o njemu kaže Apple
Foto: Unsplash

Apple je ažurirao svoj popis vintage i zastarjelih proizvoda dodavši niz uređaja, uključujući nekoliko starijih modela iPhonea i iPada.

Apple je proglasio iPhone 6 Plus "zastarjelim" širom svijeta, što znači da Appleove trgovine i ovlašteni serviseri više neće pružati popravke ili druge hardverske usluge za taj uređaj. Prema Appleu, proizvod se smatra "zastarjelim" nakon što prođe sedam godina od posljednje distribucije firme.

Apple je predstavio iPhone 6 i iPhone 6 Plus u septembru 2014. s ključnim funkcijama kao što su veći zasloni u odnosu na prethodne modele i podrška za Apple Pay.

Dok je iPhone 6 Plus uklonjen iz ponude u septembru 2016., iPhone 6 je bio dostupan preko preprodavača u nekim zemljama još nekoliko godina pa se još uvijek ne smatra "zastarjelim", prema Appleu.

Što se tiče softvera, iPhone 6 i iPhone 6 Plus izgubili su podršku dolaskom iOS-a 13 2019. godine.

Apple također smatra da je iPad mini četvrte generacije sada "vintage", što znači da je prošlo više od pet godina otkako je firma prestala distribuirati uređaj za prodaju. Appleove trgovine i ovlašteni serviseri pružat će popravke za "vintage" proizvode još dvije godine pod uslovom da su dijelovi dostupni, prenosi Index hr.

Također, Apple je dodao iPhone 8 i iPhone 8 Plus na svoj popis "vintage" proizvoda, ali samo u (PRODUCT)RED boji. Ostale boje tih uređaja i dalje nisu proglašene kao "vintage" budući da su dulje bile dostupne.