noviteti

Instagram uvodi komentare za Storiese

Autor: Biznis.ba
Instagram uvodi komentare za Storiese
Foto: Ilustracija

Instagram priprema novu funkciju za svoje korisnike, a to je mogućnost ostavljanja komentara za Storiese.

Dosad su korisnici na Storiese mogli reagovati samo putem direktnih poruka, no došlo je vrijeme za promjene. Nova funkcija nudi "vidljiviji" način da korisnici ostvare interakciju s postovima njihovih prijatelja. Osoba koja objavi story neće više primati komentare kao direktne poruke, a predstavnik kompanije Meta, u čijem je vlasništvu Instagram, rekao je da će "komentari živjeti samo na Storiesima".

Komentari na story se mogu uključiti i isključiti za svaki post. Kada su uključeni, komentare može vidjeti svako ko prati određeni profil, no samo osobe koje su međusobno prate na Instagramu. Kao i u slučaju Story posta, komentari će nestati nakon 24 sata. Male profilne fotografije osoba koje komentarišu Story pojavljivat će se u donjem dijelu Story ikonice, tako da će korisnik znati da li ima komentara prije nego pogleda objavu.

S druge strane, korisnici će i dalje imati opciju da na Storiese odgovaraju direktnom porukom ukoliko korisnik koji ih objavi u postavkama svog profila odabere da prima takve poruke. Također, tu je i opcija slanja direktnih poruka kao odgovore na komentare na Storiese, što se može učiniti kliznim pokretom lijevo na tekstu te odabirom DM ikonice.

Instagram nudi sve više načina da urede svoje Storiese. Postove je moguće kreirati pomoću prilagodljivih šablona, moguće je dobiti pozadinu generisanu umjetnom inteligencijom te koristiti veliki broj interaktivnih naljepnica.