Dosta noviteta

Korisnici Iphonea uskoro dobijaju ove karakteristike na mobitelima

Autor: Biznis.ba
Korisnici Iphonea uskoro dobijaju ove karakteristike na mobitelima
Foto: Unsplash

Nakon mjesec dana testiranja beta verzije iOS 17.4. bit će dostupan svim korisnicima iPhonea od sljedeće sedmice, prenosi Index.hr. 

Dolazi s nekim novim karakteristikama, uključujući pet skrivenih karakteristika, a stižu i novi emojiji i još nekoliko prilagodbi. Također, promijenit će se način na koji Evropljani koriste App Store i Wallets, u skladu sa Zakonom o digitalnim tržištima EU. No danas se fokusiramo na skrivene karakteristike koje dolaze s novim iOS-om.

Apple je odlučio omogućiti globalno streamanje igara putem App Storea, što znači da će softver poput Xbox Cloud Gaming i GeForce NOW biti dostupan svim iPhoneima.

Razgovor sa Siri pomoću poruka

Siri će od sljedeće sedmice imati novu opciju za objavu primljenih poruka na bilo kojem podržanom jeziku, tako da možete lako pratiti razgovore s prijateljima koji možda nisu u istoj zemlji ili ne govore isti jezik kao vi bez dodatnih muka oko prijevoda.

Duže trajanje baterije iPhonea 15

Ovo je ekskluzivna karakteristika za korisnike iPhonea 15. Prema Appleu, iOS 17.4 omogućava najnovijim modelima da izdrže 1000 potpunih ciklusa prije nego što dosegnu 80% zdravlja baterije. Prethodni modeli dosezali su 80% nakon 500 ciklusa. Korisnici također mogu provjeriti zdravlje svoje baterije u postavkama, kao i pregledati datum proizvodnje i datum prvog korištenja baterije.

Bolja sigurnost u slučaju krađe

Nakon što je predstavio Zaštitu u slučaju krađe s iOS 17.3, ovo ažuriranje novog operativnog sistema dodalo je opciju da uvijek zahtijeva dvostruku autentifikaciju, bilo da ste kod kuće ili na nepoznatoj lokaciji.

Zaštita iMessagea

S iOS 17.4 Apple dodaje novi kriptografski protokol postkvantne sigurnosti koji poboljšava sigurnu razmjenu poruka. Poruke razmijenjene preko iMessagea trebale bi biti sigurnije nego one koje razmijenite putem WhatsAppa ili Signala.