Tech

Mark Zuckerberg isprobao je Apple Vision Pro

Autor: Biznis.ba
Mark Zuckerberg isprobao je Apple Vision Pro
Foto: Mark Zuckerberg

Apple je napokon zakoračio na tržište AR/VR slušalica s Vision Pro modelom koji je odmah privukao pažnju zbog svoje visokotehnološke opreme i cijene od 3499 dolara.

Već smo vidjeli mnoge recenzije Apple Vision Proa, no sada je izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, nedavno podijelio svoje mišljenje o proizvodu tvrdeći da je Meta Quest 3 bolja opcija od Apple Vision Proa.

U trominutnom videu koji je podijelio na svom osobnom Instagram profilu, Zuckerberg je iznio svoje nedavno iskustvo s Apple Vision Pro slušalicama koje je testirao proteklih dana. Prema izvršnom direktoru, iako Vision Pro ima impresivan hardver, on vjeruje da Meta Quest 3 može obavljati gotovo iste funkcije po mnogo pristupačnijoj cijeni.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

"Zapanjen sam koliko je Quest bolji za većinu zadataka koje korisnici obavljaju s ovim slušalicama, uz značajnu razliku u cijeni", izjavio je Zuckerberg.

Izvršni direktor Mete tvrdi da kompanije donose različite dizajnerske odluke iz mnogo razloga, ali vjeruje da je Quest 3 ugodniji za korištenje od Vision Pro. Kaže da Quest 3 teži 120 grama manje, što ga čini ugodnijim za dulje nošenje.

Slaže se da su zaslon visoke razlučivosti i senzori za praćenje oka Vision Pro "vrlo impresivni", ali da je to kompromis za ergonomiju i udobnost uređaja. U videu Zuckerberg također najavljuje da će Meta unijeti senzore za praćenje očiju u buduće Quest proizvode.

Kritizirao je i App Store. Točnije, Zuckerberg ističe da Meta Quest već ima "znatno bogatiju" biblioteku impresivnog sadržaja i igara.

Nije iznenađujuće da Zuckerberg zauzima stav u korist Meta Questa, ali ipak je intrigantno vidjeti vođu kao što je on kako javno dijeli svoje mišljenje o Vision Pro na društvenim mrežama. Važno je napomenuti da dok Apple Vision Pro košta 3499 dolara, Meta Quest 3 košta "samo" 499 dolara.